15 mei 2017

BN de Stem: Bouwbedrijf Vrolijk blijft in Moerdijk


Plek voor nieuwbouw

Onderneming kan waarschijnlijk nieuwbouw plegen in het gebied NS-station Lage Zwaluwe bij Zevenbergschen Hoek en de A16.

door Henk den Ridder | maandag 15 mei 2017 | BN/De Stem

Alles wijst erop dat bouwbedrijf Vrolijk uit Zevenbergen voor de gemeente Moerdijk behouden blijft. Lange tijd zag het ernaar uit dat ondernemer Karel Vrolijk met zijn bedrijf zou vertrekken omdat er geen nieuwe locatie kon worden gevonden binnen de gemeentegrenzen.

Nu kan het bouwbedrijf waarschijnlijk volgend jaar nieuw gaan bouwen in het gebied tussen NS-station Lage Zwaluwe bij Zevenbergschen Hoek en de A16. De gemeente heeft juist een nieuw plan voor dit gebied (32 ha) gemaakt.

Karel Vrolijk richtte het bouwbedrijf in 2002 in Zevenbergen op als opvolger van Vrolijk Montage dat in Klundert zat. Hij bezit alle aandelen van zijn bedrijf waar inmiddels 75 mensen emplooi vinden. In het begin richtte Vrolijk zich op de agrarische markt maar nu is het gespecialiseerd in utiliteitsbouw. De jaaromzet is nu om en nabij 110 miljoen euro.

Het bouwbedrijf houdt kantoor aan de Campagneweg naast de vroegere suikerfabriek. ,,Maar we zijn uit ons jasje gegroeid. Ik had deze locatie om willen bouwen tot kantoren maar dat kon niet vanwege het bestemmingsplan", vertelt Karel Vrolijk.

In Zevenbergen kon hij geen geschikte plek vinden. ,,Het grootste kantoor - na het gemeentehuis - is de voormalige Rabobank, maar dat is bezet. Het kantoor moet 1.500 tot 2.000 vierkante meter zijn en de loods zo'n 600." Veel locaties passeerden de revue. Alle buiten de gemeente Moerdijk.

Hoewel Vrolijk oorspronkelijk uit Fijnaart komt is hij nauw met de Zevenbergse gemeenschap verbonden. Hij sponsort bijvoorbeeld evenementen als de wielerronde en clubs als VV Seolto.

Bijna verkaste de ondernemer naar Breda. Hij vond daar een mooie ruimte bij knooppunt Princeville, maar het pand ging eind vorige week aan zijn neus voorbij. Toen wees wethouder Thomas Zwiers hem op het ideaal gelegen gebied bij station Lage Zwaluwe.

Wethouder Zwiers: ,,Ik kan nu nog geen harde belofte doen, want de ontwikkeling daar is mede afhankelijk van het LPM. Maar we gaan de vraag van Vrolijk zeer positief benaderen om dit mooie bedrijf voor de gemeente te behouden. Hij krijgt onze volle medewerking."